Notizia

ACUARDI tra ISTITÛT STRINGHER di UDIN, CIRF e REGJON

par promovi la culture enogastronomiche dal Friûl. L'acuardi al proviôt diviers obietîfs: incuintris con students des scuelis secondariis e cun universitariis su la educazion alimentâr e il bevi responsabil; iniziativis par aprofondî ancje in maniere pratiche la trasformazion e la produzion di prodots locâi tradizionâls e di cualitât; la organizazion di visitis a aziendis di produzion e la preparazion di materiâl informatîf. La cognossince des specialitâts agroalimentârs e po’ jessi un strument par rinfuarcî il leam dai zovins cu la economie e societât locâl.

---------------------

E' stato siglato un accordo tra Istituto Stringher di Udine, Cirf e Regione per promuovere la cultura enogastronomica del Friuli. L'accordo prevede diversi obiettivi: incontri con studenti delle scuole secondarie e con universitari sull'educazione alimentare e per imparare a bere imaniera responsabile; iniziative per conoscere praticamente come avviene la trasformazione e produzione di prodotti locali tradizionali e di qualità; l'organizzazione di visite in aziende di produzione e la realizzazione di materiale informativo.Questo al fine di rafforzare il legame dei giovani con la realtà sociale ed economica locale.